Bio

Kort sagt er Chadi Abdul Karim er en fænomenal scenekunstner, som formår at gøre enhver optrædentil en intens og berigende begivenhed for alle parter.

Han har en unik måde til at skabe et rum med trygge rammer hvor alle føler sig velkommen. Hans stil er ærlig og direkte, og han ligger ikke skjul på sin egen sårbarhed og de udfordringer han har kæmpet med sit eget liv.

Chadi er født af palæstinensiske forældre og kom til Danmark i en alder 9 år. Som 12-årig flyttede familien til Gellerupparken, hvor han tilbragte det meste af sin unge opvækst.  Allerede som ung teenager, udviste Chadi et talent for at udtrykke sig med ord, hvilket resulterede i, at han som 15 årig blev headhuntet til at være debattører, foredragsholder og rapper i debatgruppen ‘Black Top Team’.  Her mødte han Liam O’Connor (L.OC.), og deres fælles passion for hiphop og rap, gjorde at de hurtig blev venner. Og inden længe dannede de den første rapgruppe fra Århus Vest ‘Alzheimer Klinikken’.

Udover at udgive musik og rejse rundt i landet for at optræde på diverse musikscener, var han også med til at inspirerede flere unge fra sin bydel til at kaste sig ud i at rappe, bl.a. musikkere som Marwan, USO, Johnson, m.f.

Som 17-årig blev Chadi bidt af filmkunsten og startede med at lave små film og musikvideoer. Derfor kom det ham også naturligt at afprøve kræfter med skuespil, både på kamera, men også på scenen som teaterskuespiller.

På teaterscenen, lærte han at kombinere sin passion for rap, skuespil og historiefortælling. En kombination som han flittigt har benyttet sig af i Opgang2 Turnéteatrets 3 forestillinger: 4EVER (Reumertvinder), ROTTWEILER og HJERTEBANK. En teater trilogi for børn og unge hvor Chadi Abdul-Karim, står alene på scenen, akkompagneret med musik af Nikolaj Rosengreen. 

Chadi fortæller …

”Jeg var flygtninge barnet fra modtageklassen. Den mærkelige, den underlige. Ham der ikke kan opføre sig ordentlig, ham med ADHD, ballademageren der konstant sendes til skoleinspektøren. Jeg var ham perkeren, den kriminelle, den specielle, den følsomme, som røg i specialklassen.

Jeg havde det frygteligt som teenager, og kan ikke forestille mig det er blevet lettere for dem i dag.  

Jeg har mødt så mange mennesker, gennem hele mit liv, der har vidst præcis ‘Hvem’, ‘Hvad’ eller ‘Hvilken’ slags menneske jeg er. Men hvordan kan de vide det, når jeg stadig selv, søger efter de svar.”

I de sidste 10 år har han optrådt for tusindevis af unge, fra alle lag, i hele landet. Han engagerer sig altid personligt med sit publikummet, både før og efter sin optræden. Og gennem de seneste få år, har han oplevet en stigende interesse, fra både unge og lærer, om at høre mere, om Chadis personlige historie. Og de bliver altid overrasket over, at hans egen opvækst var fyldt, med mange, af de samme problemer, som de unge selv står med i dag.

Derfor har han nu besluttet sig for at tage en pause fra Teatret for fokusere på den personlige fortælling om sit eget liv, i håb om at inspirere unge, til at tro på sig selv og indse, at det er muligt, at såkaldte ”mangler og fejl”, der normalt betragtes som svagheder, kan vendes om til en styrke, som kan berige de unges liv.